Siapa Kami?

Kami adalah kelab blogger yang diasaskan oleh Ben Ashaari. Ditubuhkan pada tahun 2009, matlamat utama kami adalah untuk mewujudkan satu komuniti yang mana setiap blogger bantu membantu antara satu sama lain.
Ingin berkolaborasi dengan KBBA9?
Hubungi kami

Rakan Penaja Kami

Apa Kata Rakan-Rakan KBBA9

Lepas masuk KBBA9, Lisa rasa lebih tahu banyak pasal blog. Berblog bukan hanya tulis blog je, tapi KBBA9 macam family. Dalam KBBA9 saling tolong-menolong antara satu sama lain. Dulu Lisa zero kot, tapi sekarang bukan la hero sangat.. tapi dah memang banyak berbeza dari dulu Lisa mula-mula blog. Tak ada istilah dia senior, Lisa Junior. Dia otai, Lisa Newbie.

KBBA9 banyak membimbing. Bermula dengan persahabatan sampai dah jadi macam family sendiri. Walaupun jarang berjumpa memandangkan Lisa dari Johor memang kurang berkesempatan nak jumpa selalu.

Mawar Biru

Mawar Biru

Blogger @ ciksepet.com

Sebagai blogger aku sangat setuju bahawa KBBA9 menjauhkan aku terus ke dalam dunia blog yang mana jikalau aku bergerak secara sendirian mungkin aku tak berpeluang untuk explore dunia blog sejauh ini. Atau kalau boleh pun mungkin akan memakan masa double atau triple berbanding aku bersama dengan KBBA9.

Maksud aku, selama ini knowledge aku berkenaan blog hanyalah seperti update status di FB sahaja. Tetapi dengan komuniti sebegini yang ada pelbagai kemahiran, masing-masing akan jadikan perkongsian ilmu dalam dunia blog ini lebih mudah.

Lan Careno

Lan Careno

Blogger @ lancareno.com

Selepas join Kelab Blogger Ben Ashaari, saya rasa diri lebih bermakna dalam dunia blog. Banyak yang saya belajar dari founder KBBA.

Paling best bila berada dalam komuniti ini, dari dunia maya sehingga realiti dapat bersua muka sesama kami dan media sosial merapatkan ikatan silatulrahim antara kami semua. Bukan senang untuk berada dalam komuniti yang besar dan dapat kerjasama serta sokongan sepenuhnya dari ahli.

Tahniah Ben Ashaari menyatukan kami semua. Sesuai dengan tagline “Bukan Sekadar Blogger” . Semoga terus berjaya.

Dkna Abza

Dkna Abza

Blogger @ www.dkna.my

KBBA9 pada saya bukan sekadar sebuah komuniti blogger semata-mata, di sini kami berkongsi ilmu, berkongsi kegembiraan, berkongsi masalah, berkongsi rezeki ibarat sebuah keluarga yang besar. Bukan mudah untuk menyatukan ramai blogger di bawah satu bumbung, tetapi KBBA9 berjaya membuktikan pada orang ramai di luar sana bahawa kepelbagaian latar belakang setiap orang menjadikan hubungan kami lebih erat dan lebih indah.

Razzwey

Razzwey

Blogger @ www.razzwey.com

Aktiviti Terkini KBBA9

Tahniah Ben Ashaari Dan KBBA Di Penyampaian Anugerah Khas Sijil Penghargaan Agensi Anti Dadah Kebangsaan ( AADK ) 2017

Isnin 20 Februari 2017 , bertempat di Ibu Pejabat AADK Kajang , berlangsungnya Majlis Penyampaian Amanat Hari Antidadah Kebangsaan 2017 oleh YBHG Dato Sri Mustafa Bin Haji Ibrahim , Timbalan […]

Kelas Belajar Renang KBBA9 Bersama Team Swimrush , Swimming Academy

Situasi panik sewaktu berada di dalam air adalam sindrom kebanyakan orang tak pandai berenang akan hadapi . Oleh itu Team Swimrush dari Swimming Academy telah membuat satu sesi Swim Fearless […]

Family Day KBBA9 2017 : Terima Kasih De Rhu Beach Resort

Bagaikan menjadi tradisi setiap tahun , Founder  KBBA9 berusaha mencari peluang untuk para blogger dan ahli keluarga blogger menikmati percutian bersama kawan dan juga keluarga pada satu masa yang sama […]

Baca lagi..

Apa kata Ben Ashaari

KBBA9 asalnya ditubuhkan untuk rakan-rakan blogger mempromosikan entri terbaru mereka dikalangan rakan blogger yang lain di Facebook. Ianya lebih kepada sebuah komuniti didalam dunia maya dan dijadikan realiti melalui pertemuan demi pertemuan seterusnya sesama blogger. Alhamdulillah, KBBA9 telah banyak melakukan kerja-kerja amal serta membantu ramai usahawan kecil dalam bidang tertentu. Selain itu KBBA9 juga bertujuan mendidik rakan-rakan blogger untuk menjadi blogger yang lebih bertanggungjawab dan berguna pada masyarakat.
Pengasas KBBA9