Siapa Kami?

Kami adalah kelab blogger yang diasaskan oleh Ben Ashaari. Ditubuhkan pada tahun 2009, matlamat utama kami adalah untuk mewujudkan satu komuniti yang mana setiap blogger bantu membantu antara satu sama lain.
Ingin berkolaborasi dengan KBBA9?
Hubungi kami

Rakan Penaja Kami

Apa Kata Rakan-Rakan KBBA9

Bagi aku KBBA9 ni bagus.

Pertama, dari segi bukan blogger, Aku dah anggap KBBA9 ini macam keluarga aku sendiri yang mana kita boleh berkongsi suka ataupun duka.

Kedua, dari segi blogger pula, aku rasakan KBBA9 adalah platform dan juga peluang terbaik untuk aku lebih maju dalam dunia blog. Boleh berkongsi-kongsi pendapat, dan juga mempelajari ilmu-ilmu blog.

Daus Redscarz

Daus Redscarz

Blogger @ www.redscarz.com

Rakan blogger di dalam komuniti KBBA9 terdiri daripada pelbagai latar belakang profession. Ianya satu kelebihan buat saya untuk sama-sama menimba ilmu dan perkongsian pengalaman yang menarik sesama blogger. Banyak ilmu baru yang saya perolehi setiap hari sejak join KBBA9.

Hari ke hari ada saja tips terbaik dan perkongsian ilmu daripada pengasas KBBA9 iaitu Ben Ashaari sendiri untuk kami yang bernaung di bawah KBBA9.

KBBA9 bukanlah Ben Ashaari tetapi KBBA9 adalah satu komuniti blogger yang ingin menaikkan nama blogger ke satu tahap yang lebih baik. InsyaAllah, KBBA9 banyak mengajar saya erti KESEPAKATAN. Banyak mengajar saya erti tanggungjawab dan semangat setiakawan. All the best KBBA9.

Lya

Lya

Blogger @ www.akifimtiyaz.com

Sebagai blogger aku sangat setuju bahawa KBBA9 menjauhkan aku terus ke dalam dunia blog yang mana jikalau aku bergerak secara sendirian mungkin aku tak berpeluang untuk explore dunia blog sejauh ini. Atau kalau boleh pun mungkin akan memakan masa double atau triple berbanding aku bersama dengan KBBA9.

Maksud aku, selama ini knowledge aku berkenaan blog hanyalah seperti update status di FB sahaja. Tetapi dengan komuniti sebegini yang ada pelbagai kemahiran, masing-masing akan jadikan perkongsian ilmu dalam dunia blog ini lebih mudah.

Lan Careno

Lan Careno

Blogger @ lancareno.com

Selepas join Kelab Blogger Ben Ashaari, saya rasa diri lebih bermakna dalam dunia blog. Banyak yang saya belajar dari founder KBBA.

Paling best bila berada dalam komuniti ini, dari dunia maya sehingga realiti dapat bersua muka sesama kami dan media sosial merapatkan ikatan silatulrahim antara kami semua. Bukan senang untuk berada dalam komuniti yang besar dan dapat kerjasama serta sokongan sepenuhnya dari ahli.

Tahniah Ben Ashaari menyatukan kami semua. Sesuai dengan tagline “Bukan Sekadar Blogger” . Semoga terus berjaya.

Dkna Abza

Dkna Abza

Blogger @ www.dkna.my

Aktiviti Terkini KBBA9

KBBA9 Terokai Keindahan Sungai Lembing

Pada 23 September lalu, seramai 16 orang dari KBBA9 berpeluang untuk menikmati keindahan alam semulajadi di Sungai Lembing Pahang. Antara yang menyertai lawatan ke Sungai Lembing ialah Ben Ashaari, Mera […]

Majlis Bacaan Yasin Dan Solat Hajat KBBA9

Alhamdulillah… pada 25 Ogos lalu, diadakan Majlis Baca Yasin Solat Hajat Kelab Blogger Ben Ashaari yang diadakan di Masjid Bukit Aman. Majlis tersebut diadakan untuk ahli keluarga dan ahli KBBA9 […]

KBBA9 Sertai Rakaman Gema Takbir Raya Di IDCC Shah Alam

Pada 27 Ogos yang lalu, seramai 10 orang blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) dijemput untuk menghadiri rakaman Gema Takbir Raya di IDCC Shah Alam yang dianjurkan atas usahasama […]

Baca lagi..

Apa kata Ben Ashaari

KBBA9 asalnya ditubuhkan untuk rakan-rakan blogger mempromosikan entri terbaru mereka dikalangan rakan blogger yang lain di Facebook. Ianya lebih kepada sebuah komuniti didalam dunia maya dan dijadikan realiti melalui pertemuan demi pertemuan seterusnya sesama blogger. Alhamdulillah, KBBA9 telah banyak melakukan kerja-kerja amal serta membantu ramai usahawan kecil dalam bidang tertentu. Selain itu KBBA9 juga bertujuan mendidik rakan-rakan blogger untuk menjadi blogger yang lebih bertanggungjawab dan berguna pada masyarakat.
Pengasas KBBA9