Siapa Kami?

Kami adalah kelab blogger yang diasaskan oleh Ben Ashaari. Ditubuhkan pada tahun 2009, matlamat utama kami adalah untuk mewujudkan satu komuniti yang mana setiap blogger bantu membantu antara satu sama lain.
Ingin berkolaborasi dengan KBBA9?
Hubungi kami

Rakan Penaja Kami

Apa Kata Rakan-Rakan KBBA9

Bagi aku KBBA9 ni bagus.

Pertama, dari segi bukan blogger, Aku dah anggap KBBA9 ini macam keluarga aku sendiri yang mana kita boleh berkongsi suka ataupun duka.

Kedua, dari segi blogger pula, aku rasakan KBBA9 adalah platform dan juga peluang terbaik untuk aku lebih maju dalam dunia blog. Boleh berkongsi-kongsi pendapat, dan juga mempelajari ilmu-ilmu blog.

Daus Redscarz

Daus Redscarz

Blogger @ www.redscarz.com

Rakan blogger di dalam komuniti KBBA9 terdiri daripada pelbagai latar belakang profession. Ianya satu kelebihan buat saya untuk sama-sama menimba ilmu dan perkongsian pengalaman yang menarik sesama blogger. Banyak ilmu baru yang saya perolehi setiap hari sejak join KBBA9.

Hari ke hari ada saja tips terbaik dan perkongsian ilmu daripada pengasas KBBA9 iaitu Ben Ashaari sendiri untuk kami yang bernaung di bawah KBBA9.

KBBA9 bukanlah Ben Ashaari tetapi KBBA9 adalah satu komuniti blogger yang ingin menaikkan nama blogger ke satu tahap yang lebih baik. InsyaAllah, KBBA9 banyak mengajar saya erti KESEPAKATAN. Banyak mengajar saya erti tanggungjawab dan semangat setiakawan. All the best KBBA9.

Lya

Lya

Blogger @ www.akifimtiyaz.com

Lepas masuk KBBA9, Lisa rasa lebih tahu banyak pasal blog. Berblog bukan hanya tulis blog je, tapi KBBA9 macam family. Dalam KBBA9 saling tolong-menolong antara satu sama lain. Dulu Lisa zero kot, tapi sekarang bukan la hero sangat.. tapi dah memang banyak berbeza dari dulu Lisa mula-mula blog. Tak ada istilah dia senior, Lisa Junior. Dia otai, Lisa Newbie.

KBBA9 banyak membimbing. Bermula dengan persahabatan sampai dah jadi macam family sendiri. Walaupun jarang berjumpa memandangkan Lisa dari Johor memang kurang berkesempatan nak jumpa selalu.

Mawar Biru

Mawar Biru

Blogger @ ciksepet.com

Sebagai blogger aku sangat setuju bahawa KBBA9 menjauhkan aku terus ke dalam dunia blog yang mana jikalau aku bergerak secara sendirian mungkin aku tak berpeluang untuk explore dunia blog sejauh ini. Atau kalau boleh pun mungkin akan memakan masa double atau triple berbanding aku bersama dengan KBBA9.

Maksud aku, selama ini knowledge aku berkenaan blog hanyalah seperti update status di FB sahaja. Tetapi dengan komuniti sebegini yang ada pelbagai kemahiran, masing-masing akan jadikan perkongsian ilmu dalam dunia blog ini lebih mudah.

Lan Careno

Lan Careno

Blogger @ lancareno.com

Aktiviti Terkini KBBA9

img-20160825-wa0061

Majlis Bacaan Yasin Dan Solat Hajat KBBA9

Alhamdulillah… pada 25 Ogos lalu, diadakan Majlis Baca Yasin Solat Hajat Kelab Blogger Ben Ashaari yang diadakan di Masjid Bukit Aman. Majlis tersebut diadakan untuk ahli keluarga dan ahli KBBA9 […]

IMG-20160827-WA0019

KBBA9 Sertai Rakaman Gema Takbir Raya Di IDCC Shah Alam

Pada 27 Ogos yang lalu, seramai 10 orang blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) dijemput untuk menghadiri rakaman Gema Takbir Raya di IDCC Shah Alam yang dianjurkan atas usahasama […]

image_thumb[12]

KBBA9 Rasai Pengalaman Baru Di KL Sky Tour

Pada 25 Ogos lalu, beberapa blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) memperoleh pengalaman berharga apabila dijemput untuk menaiki helikopter daripada KL Sky Tour untuk menyaksikan pemandangan dari udara bandaraya […]

Baca lagi..

Apa kata Ben Ashaari

KBBA9 asalnya ditubuhkan untuk rakan-rakan blogger mempromosikan entri terbaru mereka dikalangan rakan blogger yang lain di Facebook. Ianya lebih kepada sebuah komuniti didalam dunia maya dan dijadikan realiti melalui pertemuan demi pertemuan seterusnya sesama blogger. Alhamdulillah, KBBA9 telah banyak melakukan kerja-kerja amal serta membantu ramai usahawan kecil dalam bidang tertentu. Selain itu KBBA9 juga bertujuan mendidik rakan-rakan blogger untuk menjadi blogger yang lebih bertanggungjawab dan berguna pada masyarakat.
Pengasas KBBA9